A Magyar Költészet Napja

2013.04.11 16:24

 

 

    1964 óta ünnepeljük a Magyar Költészet Napját április 11-én, Jószef Attila születésnapján. Egyik legkiválóbb költőnkre emlékezve e nap országszerte tartanak előadóesteket, szavalóversenyeket, költőtalálkozókat. Még a határon túlon is több rendezvényt szerveznek.

    Csurgón e jeles nap tiszteletére április 12-én a Festetics Találkozó keretén belül tartanak szavalóversenyt, a Csokonai Közösségi Házban. Itt a Festetics városok (Keszthely, Hévíz, Csurgó)  jelentkezői mérik össze tudásukat. Aki a mai szép napon "bőszen" járta az utcákat versinasokkal is találkozhatott, akik József Attila költeményeiből adtak egy-egy példányt a járókelőknek. 

    A költészet napjára meghirdetett Versíró pályázatunkat meghosszabítottuk. Az eredményhirdetésre május 12-én, a Családi napon kerül sor. A lehetőség így mindenki számára adott, hogy beküldje saját művét és díjazásban részesüljön. Az ország több pontjáról is érkezett már pályázat a felhívásunkra, így nem csak a környékbeliek versenyeznek egymással. A pályázati adatlap honlapunkról is letölthető az alábbi linkre kattintva: https://www.fittcsurgo.com/news/versiro-palyazat/

 

Forrás: www.hu.wikipedia.org

Kép forrása: www.egyenlito.eu